3 tips till dig som vill bli populär på Instagram 2021

Jag är en total nybörjare på Instagram. Men jag känner mig lite driven till att bygga upp ett konto där. Framtida influencer? Kanske, kanske inte. Det är nog rätt svårt att bli riktigt stor. Men man kan ju ändå få många tusen följare och bli ganska populär, om man ger sig tusan på det.

Mina 3 bästa nybörjartips

Jag är absolut inget Instagram-orakel, eller någon slags guru. Tvärtom, är jag som sagt en riktigt nybörjare. Men jag har lärt mig några saker genom att göra ordentlig research och experimentera. Dessa 3 tips är kanske inget för dig som redan vet allt. Men det kanske är hjälp på vägen för den som är i startgroparna precis som jag.

Tips 1 – Publicera högkvalitativt innehåll. Högkvalitativt innehåll innebär bra bilder (estetiska och med bra kamera), välskrivna och intressanta texter med bra språkbruk. Skriv om sådant som intresserar folk, inte bara sådant som intresserar dig.

Tips 2 – Tagga mycket och många. Använd så kallade hashtags. Hashtags, kan du använda flera för varje inlägg. Använd breda begrepp när du taggar. Tagga till exempel #filmtips eller #coolt istället för #danieltyckeromtomater som ingen söker på. Använd också geotaggar. En bra sak är att regelbundet geotagga på olika orter, för att nå ut till många människor.

Tips 3 – Var väldigt aktiv. Dela andra inlägg, skriv intressanta kommentarer (som gärna sticker ut) och följ många personer. Sedan kommenterar du deras innehåll så att även deras vänner får upp ögonen för dig. Var aktiv gärna någon timme varje dag. Inte minst, publicera mycket eget innehåll ofta.

Tjäna pengar och få goodiebags

Att nå nu till många följare kan vara lukrativt både för dig som är en enskild individ eller för dig som är företagare. Facebook, Twitter och även Instagram utmärkta kanaler för att nå ut till andra. Ibland kan företag vilja synas genom dig. Många som driver en egen blogg, eller som har instagram får produkter av olika slag helt gratis av företag. Det kan till exempel vara elektronik, smink, kläder eller inredningsdetaljer. Många tjejer med aktiva och seriösa konton kan till exempel få så kallade goodiebags.

Sedan finns det inte bara ekonomiska intressen med att ett aktivt Instagram. Många som pysslar med sociala medier har andra intressen. Till exempel Rosa Mannen (på Youtube) brinner för att göra en kulturgärning, där han delar gamla klipp från TV. Det han drivs av är att nå ut till andra. Många politiker, tankesmedjor, fackförbund eller politiskt intresserade jobbar med opinionsbildning på sociala medier. Många som kanske inte brinner för att få många följare använder den som en social plattform och för att komunicera med sina nära och kära. Instagram och andra sociala medier kan ha många fantastiska fördelar. Personligen tycker jag att just Instagram är den roligare plattformen, eftersom att den är baserad på främst bilder och inte bara text. Det gör att man kan utrycka sig mer konstnärligt. Det är också en utmärkt plattform för att visa upp olika saker, till exempel vad man har köpt eller för att marknadsföra något som företag vill att andra köper.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *