Affiliatemarknadsföring av trädgårdsredskap

Jag har en plan där jag ska marknadsföra trädgårdsredskap på nätet. Jag håller på att bygga en webbplats för försäljning trädgrådsredskap. Du hittar den på trädgårdskungen.se. Jag har ägt den en bra tag men jag har inte jobbat med den eller bekostat det som krävs för att bygga en webbbutik med affiliatelänkar.

Jag ska använda en plugin till WordPress som heter Datafeedr. Då kan man impotera produktbilder, produktbeskrivningar och andra egenskaper för produkterna från andra webbutik till sin egen. Dessutom håller pluginen affiliatelänkarna uppdaterade under förutsättning att man betalar den aktuella månadskostnaden. Det är ganska dyrt, men får man igång en omsättning så kan det verkligen löna sig. Vem vill inte liva upp sin trädgård om man har tid och möjlighet?

Inspiration från handelsträdgård

Jag fick min inspiration av Ewa’s Blomsterparadis som säljer bland annat stenpartiväxter. Det är en närstående till mig och hon har gått väldigt bra. Inledningsvis byggde hon en helt egen handelsträdgård. Hon har egentligen störst försäljning på perenner och rosor, men har en hel del annat i sin webbutik också. Det gäller bland annat stenpartiväxter, lundväxter, vattenväxter och mycket mer.

Ewa är en äldre dam som har under väldigt många år pysslat med trädgård. Hon är med i trädgårdsamatörerna. På egen hand lyckades hon bygga en webbutik och snabbt få mer omsättning än jag har gjort på mina flesta sajter. Detta är ganska imponerande med tanke på att jag själv är relativt ung och Ewa är över 70 år. Hon har ett fantastiskt driv, och är duktig på att ta till sig ny teknik till skillnad från vad många andra är i hennes generation. Så det ska hon ha en eloge för tycker jag. Jag hjälpte henne att får ner kostnaderna markant, med hjälp av ett nytt webbhotell. Vi båda använder nu Inleed, och där får man mycket mer för pengarna än hos de stora aktörerna.

Ewa driver ingen regelrätt handelsträdgård men har ett mycket stort växthus på sin egen tomt. Till skillnad från många andra som bedriver handelsträdgårds, så driver hon upp sina plantor från frön. Det tycker jag är väldigt imponerande att både göra det, för det är väldigt mycket jobb som sagt, och samtidigt driva en webbutik. Idag får hon en hel del hjälp av mig.

En lukrativ nisch för SEO och affiliate

Trädgård är en nisch som inte många inte riktigt upptäckt, som håller på med SEO (eller sökmotoroptimering) och affiliatemarknadsföring eller e-handel. Beroende på om du har ett bra sortiment att tillgå så finns det stora möjligheter att göra pengar. Men liksom andra nischer på webben, så kommer man sällan någonstans utan att jobba hårt och disciplinerat en längre tid. Ligger man i, så är det fullt möjligt att göra bra med pengar. Där känner jag att jag själv borde försöka fokusera mer. Men tyvärr kan jag vara alltför odiciplinerad och lat.

Problemet med just växter är att det finns inte så många affiliateprogram. Interflora finns, men de säljer snittblommor. Ewa säljer däremot plantor i trädgården. Vissa e-handlare som håller på med trädgård säljer fröer. Jag hoppas att det kommer ett bredare utbud i framtiden. Sedan finns det givetvis trädgårdsredskap som jag tänkt på att jobba med. Men dessa redskap, är mångt och mycket, egentligen maskiner och dylikt. Så man kanske inte ska kalla det trädgård riktigt, även om det är trädgårdsmaskiner jag inriktar mig på. Men jag ska fokusera även på andra saker som berör trädgården, som till exempel trädgårdstomtar och liknande

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *