Äntligen en solig midsommar

Nu har midsommar precis passerat. Det har varit superfint väder! Man kan knappast klaga, då det var väldigt soligt och varmt. Inte mycket moln heller, i alla fall inte där jag firade. Jag firade med min särbo och hennes vänner. Vi dansade inte kring någon stång (vilket jag saknar förvisso, det var ett bra tag sedan nu) men vi åt en fantastisk middag och socialiserade.

Även 2 år med en fantastisk kvinna

På midsommardagen firade jag och min särbo 2 år. Trots (väldigt) stor åldersskillnad, så har vi hållit ihop trots kriser som att hennes hund har dött och själva coronapandemin. Det funkar faktiskt okej, på en mental är vi inte så värst obalanserade. Jag är nog lite ”gubbig”, ibland på vissa mindre smickrande sätt, och hon är väldigt ungdomlig. Så det fungerar mycket bättre än man kanske kan tro. Vi har dessutom flera gemensamma intressen som film, musik och (faktiskt) teknik. Jag älskar vissa regissörer som Polanski, Bergman och Lars von Trier. Jag älskar vissa stumfilmer, vissa konstfilmer och sådant som få 32-åringar faktiskt generellt är för unga och omogna uppskattar. Ett ex är 47 år gammal och hon tittar seriöst på Marvel. Och jag tror inte att det bara är för att hon har barn. Där är vi inte alls på samma våglängd längre.

Jag har lärt mig, att man ska strunta i vad folk tycker och tänker. Faktum är att jag är stolt, och har inga problem med att knäppa folk på käften med att jag ”skiter i vad ni tycker”, det här är mitt liv. Man ska ju ändå vara lycklig själv, inte göra andra lyckliga. Eller hur? Jag är stolt över att vara tillsammans med Ewa och jag kan stå för det. Hon är en underbar som person och riktigt vacker dessutom!

Det viktiga är att man mår bra och har kul tillsammans. Ewa är oerhört pigg och alert. Inga funktionsnedsättningar, ingen demens, ingen Parkinson och ingen rullator. Hon är fysiskt mycket starkare än de flesta i hennes ålder. Hon påtar i sin trädgård om dagarna och är väldigt energisk. Till skillnad mot många andra i hennes ålder är hon snabbtänkt och kvick i kommunikationen.

Hon är ovanligt teknisk dessutom. Innan vi träffades så hade hon helt på egen hand bygga en webbshop med hjälp av Texttalk. Även om den var amatörmässigt designad så funkade den och hon drog in pengar. Jag har lärt henne streaming (Google Chromecast) och det klarar hon några som helst problem. Faktum är att hon sagt att hon älskar det, sedan jag lärde henne det. Hon handlar en hel del saker på nätet dessutom.

Hon är nog ingen typisk ”tant”. Hon är en väldigt speciell person på ett fint sätt. Hon har varit textilkonstnär och tagit fram konst (tillsammans med andra kända textilkonstnärer) som sitter i Sveriges Riksdag. Hon har jobbat med stora regissörer och som kostymchef på teater. Hon är en konstnärssjäl, och väldigt färgstark individ. Jag har inte riktigt förstått varför vissa män är så rädda för den typen av kvinnor. Ewa bits inte, tvärtom så är hon världens snällaste. Inte mesig men ordentlig och snäll.

Ewa har en minst sagt en fantastisk trädgård, som jag ofta sitter och solar med henne. Hon har ett lusthus där vi brukar äta mat. Det är verkligen jättetrevligt. Hon har inte mindre än 4000 planterade växter och ett jättestort växthus på tomten. Hon samlar på olika rariteter som olika slags rosor och dylikt. Såklart, gjorde hon våra midsommarkransar.

Köksprylar och bra råvaror

Hon fick mig att bli intresserad av växter, framförallt grönsaker har jag blivit intresserad av nu. Intresset började växa fram i samband med att jag fick min första riktiga hyresrätt. Då började jag investera i möbler och inredning. Sedan började jag investera i till exempel köksprylar. Där började ett matintresse växa fram. Sedan började jag bli intresserad av matlagning och bakning, i samband med att jag fick hem köksprylarna och att köket blev finare. I skrivande stund saknar jag fortfarande 3 stora saker till köket. Det är en KitchenAid hushållsassistent, en riktigt snygg Oras blandare med digital diskmaskinsavstängning och en bra Induktionsspis. Vilket märke på spisen jag ska ha, har jag inte bestämt mig för ännu. Så, och med att jag blivit intresserad av köket och det man äter, oavsett om det är mat, bak eller dryck. Så har jag också blivit intresserad av själva råvarorna. Riktigt bra råvaror höjer verkligen upplevelsen har jag märkt.

Så jag har börjat fiska, men även intresserat mig för grönsaksodling. Jag köpte frön till blåa bananer på Amazon. Tyvärr tog de sig inte. Men jag köpte också en björnbärsbuske (Loch Tay) från Elitplantstationen. Den har tagit sig bra, och finns nu i Ewas trädgård. Jag kanske borde köpa en likadan att ha på min egen balkong. Tanken är att göra egna Strawberry Daquiri fast med björnbärspuré istället för på jordgubb. Det är min absoluta favoritdrink. På tal om alkoholhaltiga drycker, så köpte jag här om dagen en vägghängd vinkyl här om dagen. Supersnygg! Inte för jag dricker vin själv, men det är trevligt att ha på middagsbjudningar när min lägenhet är färdigrenoverad.

Soligt även hemma

Hemma hos mig är det också mycket soligt. Jag har många stora fönster i min lägenhet. Jag har ännu inte köpt gardiner och gardinstänger till hela lägenheten. Men jag har nu äntligen köpt alla gardinstänger utom 2 stycken. Jag har köpt ett par gardiner hos CM-tyger och ett par av ett ex som köpt på dollarstore eller Rusta. De var ovanligt snygga för att vara så billiga! Annars är jag inget stort fan av lågprisbutiker. Men jag behöver desto fler gardiner. Just nu behöver jag både gardiner till de 3 stora fönstren i vardagsrummet. Men jag behöver också en portabel AC. Det blir väldigt varmt med så mycket ljusinsläpp. Det blir många dagar en smula olidligt, jag dricker ganska mycket.

Jag har en fläkt som jag köpt på NetOnNet. Den lindrar plågan i framförallt sovrummet, när det är riktigt hett. Tyvärr orkar jag inte släpa runt på fläkten. Men i ärlighetens namn så räcker det inte. Fläkten fungerar bra och är absolut värda någon enstaka hundring som jag gav för den. En riktigt bra portabel AC kostar 8000-9000 kr. Men en sådan finns också på inköpslistan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *