Bloggtopplistor och dylikt

I den här artikeln tipsar jag om bloggtopplistor, länkkataloger och eventuellt andra saker som kan vara särskilt intressant för den som håller på med länkbygge. Den här artikeln är avsedd för e-handlare med teknisk kompetens, webmasters, SEO-konsulter och andra internetmarknadsförare.

Tips på Bloggtopplistor

Bloggtopplistor är lite som kataloger men specialiserade på bloggar. Länkkataloger har sidor med länkar, ofta uppdelade efter kategorier. De är en digital motsvarighet till hur telefonkataloger var förr i tiden när de var i pappersformat. Skillnaden är bara det att telefonkatalogerna hade just telefonnummer  och länkkataloger har länkar. Men det är uppenbart vad begreppet bygger på, det vet alla som var med förr. Däremot kanske yngre generationer inte lika lätt kan dra parallellen. Bloggtopplistor till skillnad från kataloger, har en hierarkisk lista där den blogg som har mest trafik eller klick som går ut till bloggtopplistan kommer före. Så det är alltså absolut möjligt att både bloggtopplistor och länkkataloger kan ge trafik.

Bloggportalen

Bloggportalen är en ganska så bra bloggtopplista som inte har hieratisk indelning till skillnad från många andra liknande bloggtopplistor. Den här liknar lite mer en katalog, men skillnaden är att det är mer information med mycket RSS. Så det är nästan lite som en tidning i självt, där vissa bloggare väljer att dela med sig av sitt RSS-flöde. Detta är en slags bloggtopplista som nu har ganska många år på nacken. Ändå är den långt från så gammal som de äldsta som man hittar på Google. Denna sajt rekommenderas då den är bättre än de flesta. Den dyker också bland de första när man googlar på just ”bloggtopplista”.

Tips på länkkataloger

Här finns tips på svenska länkkataloger. Detta är lite av ett utdaterat fenomen. Men enligt professionella SEO-konsulter går åsikterna isär. Enligt egen erfarenhet kan vara bra att optimera med länkar för länkkataloger, under förutsättning att det inte blir för mycket och för ofta. Någon enstaka länk kan absolut hjälpa dig i SERP:en.

Svenska Länkar

En av många klassiska länkkataloger. Fördelen med denna sajt är att de godkänner många och ofta. De har dessutom väldigt många sajter som de länkar ut till och väldigt höga metrics som DA, TF och DR. Men inte bara det, de har också funnits på webben väldigt länge. En nackdel är att sajten inte är väldigt uppdaterad. Man kan till exempel inte lägga in https:// som är bransch-standard idag. Man måste lägga in länken med htttp://.

Sedan har de bara integration med Twitter. Det vill säga varken Instagram, Snapchat eller några andra ”nymodigheter”. Sedan är ytterligare en nackdel designen, som känns väldigt utdaterad. Men det betyder inte att den inte kan ge dig auktoritet till din webbplats. Men jag skulle ändå rekommendera att man är relativt återhållsam men den här typen av länkar. Jag själv gjorde ett undantag, då jag behöver få lite fart på den här bloggen.

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *