Män gillar prylar, teknik och herrmode

Jag är en man och jag känner mig ganska så manlig. Fast, jag måste erkänna att åsikterna kring huruvida jag inte är manlig eller är manlig går isär ibland. Jag är inte heller särskilt händig. Jag är löjligt ”feg” kring allt från att försöka rida till att använda motorsåg eller för gasdrivna prylar som spisar och grillar. Jag är nojig kring allt som kan tänkas vara farligt. I hotfulla situationer flyr jag snarare än går in och slåss. Skulle det vara liv och död, så skulle skydda mig själv framför mina barn om jag hade haft barn. En av flera anledningar att jag valt bort barn. Frågan är dock om det verkligen har att göra med ”manlighet” eller om det är dåliga karaktärsdrag helt enkelt.

Som tur är jag inte enbart en skitstövel… som alla människor är man just ”människa”. Man har bra och dåliga sidor, så jag kan (faktiskt) var riktigt snäll och empatisk också. Faktum är att jag kan vara riktigt omtyckt, och har aldrig haft svårt för att hitta kvinnor. Avundsjuka personer har sagt att det är bara för att jag fortfarande varit ung och snygg, men nu är jag en bit över 30 och det har inte avtagit på något sätt.

Manlighet och kvinnlighet är inte alltid lika uppenbar på insidan som på utsidan…

Vad är manlighet för vem?

Vissa kvinnor har på grund av dessa anledningar tolkat mig som ”omanlig”. Jag skulle nog vilja hävda att en viss typ av kvinnor kallar mig omanlig. Jag kan bara minnas 3 personer som faktiskt har gjort det de senaste åren egentligen. En kvinna på en dejtingsajt, mitt ex efter vi gjort slut och hennes son. Det samtliga personer har gemensamt är att de alla har varit ganska självständiga men också maskulina. Mitt ex son har ADHD och är grovt kriminell. Han tycker att han är jättemanlig, en ”viking” när han har blodförgiftning och inte går till sjukhuset. Jag skulle kalla det för idiotiskt.

Mitt ex är inte maskulin på alla punkter. Hon ser inte maskulin ut och klär sig inte maskulint. Men hon bygger, snickrar och målar. Har mörk röst och var tills nyligen lokal SD-politiker. De flesta som är aktiva i SD är män. Samma sak med kvinnan på dejtingsidan. Hon verkade vara av typen som jag såg i en kommentar på Flashback någon gång. Det var en kvinna som tyckte att det var ”fruktansvärt omanligt med män som bakade”. Båda dessa kvinnor, alltså hon på Flashback och hon på dejtingsajten (och till viss del mitt ex) har väldigt manligt eller ”redigt” sätt att kommunicera på. Min tanke är… Kom igen, det finns väl massor av män som bakar idag. Kändisar och matlagningsintresserade. Det är bara att kolla in ”Hela Sverige Bakar”. Jag har minsann sett män där som absolut inte ger några homo-vibbar, tvärtom!

Så jag tror att problemet ligger hos dessa kvinnor! Jag är inte omanlig alls, jag har bara en annan typ av manlighet än det dessa personer föreställer sig vara urtypen av en man. Jag har också hört av vissa kvinnor att jag är väldigt manlig. Eller att jag kommunicerar manligt. Eller att de ”absolut inte kan tänka mig som en kvinna”, var det någon som sa för flera år sedan.

Här är några egenskaper/saker som väger upp min icke-manlig egenskaper:

  • Jag är ofta samlad om jag t.ex. gör mig ordentligt illa eller om jag så sjuk att jag måste in på akuten (lite beroende på vad)
  • Jag har en egen men välklädd, formell, till viss del konservativ och absolut manligt klädstil
  • Jag är mycket intresserad av teknik och prylar, vilket man får lov att säga är vanligare bland män
  • Min absolut största hobby (det jag tycker är roligast) är Hi-Fi, något som extremt få kvinnor pysslar med
  • Jag har en seriös ambition att skaffa en Porsche 911 (grå metallic) som nog är en ganska manlig bil
  • Står radikalt åt höger, både konservativt och nationalistiskt, vilket är åsikter som färre kvinnor och fler män står för

Tips till andra män

Känner du vill ha lite livsstilsinspiration kring manlighet? Då ska jag komma med lite tips! För det första tycker jag verkligen att man ska läsa en riktigt bra livsstilsblogg. Du får givetvis fortsätta att läsa min blogg, men är du seriöst intresserad av en manlig livsstil så finns dedikerade bloggar för det. Jag kan särskilt rekommendera en blogg för män, som är en blogg som jag tror har väldigt hög potential att bli något stort. Sedan finns det ju såklart, många livsstilsmagasin för män.

Till exempel King, läste jag redan som tonåring då den kom då. Eller om jag var i 20-årsåldern, jag är lite osäker. Det är ganska många år sedan nu, men de har jättebra avsnitt om italienskt herrmode, med märken som Armani och Z Zegna kan jag minnas. Verkligen jättekul läsning! Egentligen är inte ”King” ett livsstilsmagasin, det är ett modemagasin. Men mode är ju i alla fall en del av manlig livsstil. Så lite beroende på hur mycket tid du, kan du djupdyka olika mycket! Men för de allra flesta räcker nog läsning på ett par bloggar, ganska så bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *