Mitt stora inrednings- och renoveringsprojekt

Här kommer ett av många inlägg som jag skriver som inte är sponsrade, där jag inte får ersättning för produkter. När man bloggar tycker jag personligen att det är viktigt att ha överlag bra innehåll. Även pryl- eller shoppingbloggar ska ha ett mervärde. Det är viktigt att de inte blir reklampelare så att säga.

Jag förespråk ett bra yttre och ett bra inre, både när det kommer till människor och materialistiska saker. Jag är pefektionist och ska alltid gå ut till ytterligheterna kring det mesta. Ska jag ha en bil, får det gärna vara en sportbil. Ska det vara en fåtölj så får det vara den dyraste tänkbara fåtöljen som jag kan få ihop pengar till (men som jag egentligen inte har råd med) som till exempel Bruno Mathsson. Jag gillar snygga människor och fina prylar. Jag brukar säga att jag är materialist men inte ytlig. Faktum är att jag tycker väldigt illa om falska människor som enbart värderar yta. Eller bloggar som visar prylar och reklam men som inte ger något mervärde. Kanske ett exempel på det, möjligtvis vore Britney Spears Twitterkonto och vissa andra kändisars sociala medier, där de i stort sett bara publicerar ”dravel” i mitt tycke. Missförstå mig inte nu, jag tycker inte nödvändigtvis illa om Britney som person. Hon kanske är genuin, varm och snäll. Vad vet jag? Dessutom har jag för mycket saker att stå i för att lägga tiden på att projicera ut en massa hat (eller döma ut människor som jag de facto inte känner) i sociala medier dagarna i ända. Men ur kvalitetssynpunkt tycker jag helt enkelt att ”Britney” bara delar strunt av det jag sett där. Till och med Isabella Löfvengrip verkar erbjuda mer högkvalitativ information i sitt flöde. Förvisso fungerar det nog utmärkt för deras specifika målgrupp och deras syfte med kanalerna…

Men detta var bara lite egna reflektioner och ett initialt sidospår… detta inlägg handlar faktiskt om inredning och renovering. Precis, mitt personliga projekt kring inredning och prylar. Jag ska gå igenom några saker som jag planerar att köpa, som jag redan skaffat och som jag är på gång att beställa inom kort.

Detta är vad jag har idag

Först och främst ska jag publicera några bilder. Det är dagsfärska bilder eller relativt färska bilder. Det är delvis bilder på vad jag har köpt (prylar) men också bilder på vad jag planerar att köpa. Det är enstaka bilder på delar av rummen också, och ett par bilder på ett misslyckat försök att dra igång en storskalig renovering.

Bakgrundshistoria

Jag flyttade till min lägenhet för något år sedan. Jag var ganska black. När jag flyttade hemifrån bodde jag först i kollektiv och sedan i studentetta. Där var utrymmena så pass små att det var näst intill omöjligt att överhuvudtaget lägga pengar på inredning och inventarier. Jag hade helt enkelt så jag klarade, inte alls mycket mer än så. Vi pratar en yta på ungefär 16 kvadrat. Sedan träffade jag ett par sambo mellan jag var 24 år till jag var 30 år. Hon ägde en majoritet av inventarierna… Sedan fixade hon en lägenhet till mig (det var svårt att få tag på) mot att hon fick i stort sett alla mina ägodelar. Tack vare hennes kontakter fick jag en 118 kvm stor lägenhet med ett absolut renoveringsbehov. Lägenheten var tom… jag hade inte porslin, glas, en säng, handdukar, någon vinterjacka, ordentligt med skor, sängkläder eller någonting. Jag hade en ytterst begränsad plombok, i början stod jag faktiskt helt och hållet utan inkomst. Man kan helt enkelt konstatera att jag var ganska black. Jag lyckades låna de allra mest basala sakerna. Sedan beslutade jag mig att försöka börja göra pengar, och kämpa långsiktigt för att göra ett ”drömhem” istället för att köpa slit och släng eller loppisprylar. Jag har efter knappt 2-3 år kommit en bra bit på väg. Allt jag köper är inte rena lyxprylar. Jag kombinerar riktiga lyxvaror som t.ex. Svenskt Tenn och påkostad Hi-Fi med IKEA och Jysk. Men jag handlar även en del från EM och Mio som jag betraktar som en mellanklass.

Det mesta jag köper är på kampanjer, second hand och begagnat. Ebay, Tradera, Blocket och Sellpy bland annat. Jag har även fyndat några få saker på loppis. Jag använder Prisjakt och Pricerunner regelbundet. Jag utnyttjar mellandagarna, Black Friday och sommarreor. Jag är en riktig expert på att fynda. Jag bevakar priser och slår till när det är riktigt billigt. När jag har handlat mycket hos en viss butik, dealar jag med dem och gör en individuell betalningsplan där jag skickar till deras egna konton. Jag är extremt målmedveten dessutom. När andra sparar till en soffa, så sparar de i 2 månader. Jag kan spara eller delbetala 1-2 år! Som ett par konkreta exempel, så lyckas jag hitta fjolårets bästa TV från LG på 70 % eller en designermöbel i nyskick som någon desperat person säljer på Blocket för bara ett par tusen kronor. Sedan finns det en del saker som jag verkligen vill ha och inte finns på andrahandsmarknaden köper jag till ordinarie pris också. Jag är inte bara petig kring produkternas kostnad, utan också kring design, kvalitet och funktion. Man kan konstatera att jag är en riktig perfektionist.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *