Vad krävs för ett bra ledarskap?

För många handlar ledarskap, om att vara en bra ledare. Ledningen ska få organisationen framåt, men också hantera bemanningen och resurserna. Det är så pass hög lön som det är att vara storbolagsdirektör (eller ledamot) just eftersom att man har ansvar för så många människor. Därför krävs det väldigt mycket, både när det kommer till erfarenhet och personliga egenskaper. Här kommer lite allmänna tankar kring ledarskap, hur och vad en bra ledare är.

Vad är en bra ledare?

Bra ledare har flera viktiga egenskaper. Till exempel, så är en bra ledare intelligent. Däremot är en egenskap som allt för ofta underskattas, faktiskt empati. Faktum är att det finns studier på att intelligens bara utgör en bråkdel för vad som krävs för att vara en bra ledare. Många direktörsjobb eller andra befattningar som är på lite högre nivåer, gör man ett intagningstest. Dessa test kan till exempel visa om man är uppgiftsortienterad eller problemlösningsorienterad. Det kan vara också (inte) kliniskt beprövade IQ-test, alltså IQ-test som liknar riktiga IQ-test som du gör hos en psykolog.

Personligen tror jag inte ett dyft på dessa, jag tror att i framtiden, kanske om 20-30-50 år, så kommer man inte använda sig av dessa typer av test. De är nämligen ganska enkelspåriga och vissa egenskaper som just empati tar man inte ens in. Människor är mer komplicerade än att kunna bedömas på ett sådant test. Det betyder att man kan missa potentiella ledare, om man har sådana test i ansökningsprocessen. En journalist på Aftonbladet hade till exempel gjort ett sådant test, då han hade sökt ett relevant arbete hos Bonnier. Han hade långvarig erfarenhet inom journalistik och var mycket meriterad. Han fick väldigt dåliga resultat, medans hans fru fick exceptionellt bra resultat på samma test, utan att det överhuvudtaget stämde in på verkligheten.

Hur blir man en bra ledare?

Bra ledare kan man bli på många sätt. Ett sätt är att lära sig om ledarskap och hur man blir en bra ledare. I sådana fall föreslår jag att man besöker ledarskap.top och ledarskapskurser.nu, som båda är seriösa sajter för dig som vill bli lite mer bevandrad. Ledarskapskurser.nu, erbjuder just bra ledarskapskurser. Skäliga priser och bra lärare med akademisk bakgrund, gör kurserna extra värdefulla.

Sedan finns det många andra bra sätt man kan bli en bra ledare på. Man kan ta in en så kallad coach. Min fosterhemspappa (som jag ser som min riktiga pappa) är faktiskt coach. Han är också akademiker har jobbat för bland annat riktiga fackpampar. Det är inte helt ovanligt att akademiker högre upp i näringskedjan får sådana typer av uppdrag.

Det viktigaste är att du som har ledande befattning, faktiskt tar till vara på kritik och utvecklas på arbetsplatsen. En chef som inte är öppen för att utvecklas på arbetsplatsen, är inte ingen bra chef. Även om det förekommer sådana chefer som får allt att rulla som det alltid varit ändå. Det kan fungera i vissa branscher, och på vissa arbetsplatser som har tillräckligt gynnsamma förhållanden. Men bakåtsträvande ledare drabbas ofta särskilt hårt av konkurrens och en förändrad arbetsmarknad. Till exempel, coronapandemin eller exportpåverkan av Brexit. För det flesta är det nog givet, att en bra chef varken uppmuntrar eller tolererar skadliga förhållande på arbetsplatser. Då tänker jag till exempel på sexuella trakasserier eller andra former av trakasserier som kan uppstå om personalen inte mår helt bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *